Vă mulțumim

 

Dragi oameni buni - cunoscuți sau necunoscuți, de aproape sau de departe – au trecut  36 de zile de la despărțirea definitivă de Loredana.

Ne-am despărțit doar în plan fizic, pentru că în amintire și în inimă Loredana ne va însoți mereu pe mine și pe cele două fetițe ale noastre.  Ele știu că mama lor s-a dus la îngeri, și uneori când ieșim în parc la joacă le aud cum își spun una alteia să fie atente la cer, că poate o vor vedea pe mami.

Locul de veci al Loredanei este foarte aproape de casa noastră, așa că ne-am făcut obiceiul să mergem toți trei pe la ea, pentru că fetițele au nevoie de spiritul mamei lor, ca să crească și să își ia zborul în viață.

Toți trei va mulțumim tuturor din inimă, mai mult decât se poate exprima prin cele mai alese cuvinte, pentru tot suportul și tot sprijinul pe care ni le-ați acordat cu mare dărnicie în lupta noastră pentru viață, ca și pentru toată alinarea pe care ați încercat să ne-o aduceți prin mesajele și prin condoleanțele transmise după pierderea luptei.

Dumnezeu s-o odihnească în pace pe Loredana, și Dumnezeu să vă ajute tuturor pentru inima mare și creștinească pe care o aveți și pe care ne-ați arătat-o!

 

Bilanț campanie umanitară (pdf)

Facturi (pdf)

Chitanțe pt medicamente (pdf)

 

 

 

Anunț

 

Dragi prieteni

În noaptea de joi spre vineri, la ora 3.10, inima Loredanei a încetat să mai bată. Demersurile noastre, ale mele și ale voastre, cei care ne-ați sprijinit, s-au dovedit tardive. Organismul ei, atât de slăbit de o boală nedrept de agresivă, nu a mai putut continua lupta pentru supraviețuire.

Vă mulțumim încă o dată pentru sprijin, rugăciuni, ajutor și donații. Ați fost alături de noi în momente extrem de importante și de dificile. Vă suntem profund recunoscători. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

Vă rog să fiți de acord să oprim (stopăm) donațiile; visul nostru de a ajunge în America a fost frânt; înțelegem cu toții că este cazul să ne lăsăm în voia Domnului.

Mâine, duminică, 19 aprilie, de la ora 12, va fi înmormântarea; va avea loc la Cimitirul Iancu Nou (intrarea se face fie prin Vatra Luminoasă, nr. 25, fie prin Mihai Bravu, nr. 117-119).

Vă așteptăm cu mare drag să o conducem pe Loredana pe ultimul drum.

Dumnezeu s-o odihnească!

 

Jurnal, duminică 12 aprilie

 

     Duminică, 12 aprilie, de sfintele Paști

     Printre atâtea greutăți, nevoințe și suferințe, în ultimele zile câteva evenimente au întărit, atât Loredanei cât și familiei, credința și speranța de a continua să luptăm până la ultima suflare.

     În primul rând, am realizat un filmuleț pentru TVR, emisiunea ,,O dată în viață”, împreună cu prietenii noștri Cornel Mihalache (regizor) și Dan Constantinescu (operator). Teodora a fost personajul principal, a povestit vreo jumătate de oră; prietenii noștri vor selecta, desigur, câteva secvențe pentru a fi difuzate în emisiunea de vineri 17 aprilie, pe TVR 1, de la ora 21.

     În al doilea rând, vizita pe care ne-a făcut-o Wilhelm Dancă, preot profesor, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității București, a însemnat foarte mult pentru liniștea Loredanei și pentru întărirea credinței și speranței în continuarea luptei pentru viață. La rugăciunile noastre, s-a alăturat, acum și pe viitor, sfântul Anton Durcovici (1888-1951). E minunat să vedem cum împreună cu sf. Ilie Lăcătușu (1909-1983) conlucrează la întărirea trupului și minților noastre.

    Doamne ajută!

     Cristos a înviat!

 

Jurnal, miercuri 8 aprilie

 

Miercuri 8 aprilie 2015

            Cele 10 ședințe de raze (medicii au decis să revină la hotărârea inițială, de a se face 10 ședințe de raze, în loc de 15, cât s-a vehiculat la un moment dat) s-au încheiat sâmbătă 4 aprilie (consecințele se vor vedea la analizele de peste 6 săptămâni).

            Un lucru este cert: markerii tumorali marchează valori tot mai scăzute de la o săptămână la alta, imediat ce am început un tratament cu fenilbutirat de sodiu (pe 16 martie). Pe 05 ianuarie, CA 15.3 are valoarea 21,36 (ridicată, dar în limite normale), iar CEA are valoarea 3,11 (ridicată, dar în limite normale). Pe 23 martie, la începutul razelor: CA 15.3 are 36,62, CEA are 4,56. Pe 30 martie, după o săptămână de raze și două săptămâni de tratament cu fenilbutirat de sodiu: CA 15.3 are 27,15, iar CEA are 3,89. În fine, pe 06 aprilie: CA 15.3 are 26,28, iar CEA are 3,41.

            Limitele normale ale acestor indicatori sunt: CA 15.3 de la 0 la 25.00, iar CEA pentru nefumători este mai mic de 3,40.

            Principala problemă care stă acum în fața noastră este ca Loredana să poată să își ia medicamentele.

          Vă mulțumim că vă rugați împreună cu noi pentru sănătatea Loredanei, pentru a putea continua lupta cu boala acesta teribilă.

            Vă mulțumim că vă rugați în continuare ca Loredana să își ia tratamentul.

        Vă mulțumim că sperați, credeți, contribuiți ori donați pentru continuarea luptei Loredanei.

            Doamne ajută!

 

 

Jurnal, sâmbătă, 28 martie

 

           Sâmbătă, 28 martie 2015

     De luni, 23 martie și până vineri, 10 aprilie facem radioterapie la coloana vertebrală; vor fi 15 ședințe zilnice, seara, de luni până vineri; totodată avem două tratamente perfuzabile zilnice, dimineața și seara (înainte de raze), pentru a sprijini organismul să lupte în această perioadă.

     Marți și miercuri au fost două zile foarte grele, cu o stare generală extrem de slăbită. Ajutorul nostru cel mai prețios este acum căruciorul cu rotile pe care l-am procurat de pe net. Chiar dacă instituțiile, și nici blocurile de locuit, nu au rampe pentru ușurarea accesului bolnavilor, căruciorul mă ajută să o deplasez la spital și înapoi acasă. Nu aș vrea să povestesc epopeea zilnică a acestui drum, rog să fiu scuzat.

     Un moment emoționant a fost joi 25 martie, când participanții la concertul umanitar dedicat Loredanei susținut de trupa Feedback, de la Craiova, hotel Meliss, au alcătuit un mesaj de încurajare (https://www.facebook.com/pages/Hope-for-Loredana/332280440314318?fref=ts). Vă mulțumim și noi.

      Am fost profund emoționați de cele două scrisori, primite de la doi participanți. Vă mulțumim din inimă dragi studenți că sunteți alături de noi. Dovediți că școala are o importantă valență formativă și educativă.

    Tot săptămâna asta am fost anunțați de asociația MAME (http://www.asociatiamame.com/) că s-a alocat numărul scurt pentru donații: 8826, valabil o lună, de la 1 aprilie la 30 aprilie. Un simplu SMS va dona 2 euro pentru Loredana.

        Vă mulțumim că sunteți în continuare alături de noi și că sperați, credeți și vă rugați pentru sănătatea Loredanei.

            Doamne ajută!

 

 

Additional information