Povestea Loredanei

Povestea mea

 2014.12.13 02           Mă numesc Loredana Niță și am 38 de ani. După studiile liceale (între 1990 și 1995, la Liceul Economic ,,Gheorghe Chițu” din Craiova), am simțit o mare nevoie de a fi aproape de Biserică, poate și pentru că eu credeam (după cum cred și acum) că lumea spiritului este pură, imaculată și plină de iubire și speranță.

Cei opt ani și jumătate petrecuți efectiv la mănăstire (în perioada 1998-2009, la Mănăstirea Cârcea, de lângă Craiova) m-au învățat multe despre altruism, ascultare, dragoste și speranță. Nevoia de a ști mai multe despre lumea spirituală m-a determinat să aprofundez studiul teologiei, astfel încât să pot deveni profesoară de religie. Am urmat cu mare pasiune și sârguință cursurile Facultății de Teologie din cadrul Universității din Craiova (2007-2010), pregătind la licență o amplă lucrare documentară dedicată vieții spirituale și monahale a localității Cârcea.

            2015.03.02Odată cu anul 2009 viața mea s-a schimbat radical, renunțând la hainele monahale, deoarece cu vrerea lui Dumnezeu mi-am întemeiat familia mult dorită, după ce l-am cunoscut pe Adi (soțul meu, Adrian Niță). Nu greșesc absolut deloc acum când spun că a urmat perioada cea mai frumoasă din viața mea, căci am dat naștere la două fetițe minunate, care sunt sufletul nostru, al meu şi al lui Adi: Teodora (5 ani) și Miruna (3 ani și jumătate). În această perioadă, ca orice oameni obişnuiţi la începutul unui drum împreună în familie, ne-am făcut planuri pentru viitor, am visat pentru noi doi dar, mai ales, am visat pentru viitorul copiilor noştri.

            Din păcate, această boală nemiloasă care s-a abătut de 3 ani asupra mea încearcă să ne spulbere aceste visuri, să mă despartă pentru totdeauna de familie și să mă ia de lângă copiii mei.

            Fără sprijnul vostru, după puterile fiecăruia, voi fi pierdută. Am însă credința puternică și speranța că împreună vom putea învinge.

            Doamne ajută!

Additional information